Налагодив «бізнес» із продажу наркотиків: на Львівщині поліцейські повідомили про підозру продавцю героїну

clock
15.07.2023 19:15

Оперативники стратегічних розслідувань у Львівській області спільно зі слідчими обласної поліції встановили 29-річного жителя Дніпропетровської області, який організував «бізнес» зі збуту наркотичних засобів та прекурсорів (альфа-PVP, героїн). 

Наркотичні засоби та прекурсори ділок купував невеликими партіями, фасував їх і реалізовував серед наркозалежних та інших осіб методом «із рук у руки». Вартість однієї «дози» героїну складала 2 000 грн, а альфа-PVP — 500 грн. У середньому заробіток зловмисника міг становити 50-60 тисяч грн на місяць.

Поліцейські затримали зловмисника у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України із черговою партією готового до збуту «товару». Під час огляду у нього виявили згорток із кристалічною речовиною, яку направили на експертизу. 

На підставі зібраних доказів продавцю героїну та психотропних речовин повідомили про підозру за ч. 2 ст. 307 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.

За скоєне зловмиснику може загрожувати до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі продовжуються заходи для встановлення повного кола осіб, причетних до протиправної діяльності.

Національна поліція України

Схожі матеріали