Нацгвардійці пройшли психологічну реабілітацію після повернення із зони бойових дій

clock
21.07.2024 12:00

Психологи 11 бригади імені Михайла Грушевського Південного оперативно-територіального об’єднання Національної гвардії України організували заходи психологічної реабілітації для військовослужбовців, які повернулись з району виконання бойових завдань. 

Заходи спрямовані на діагностику військових, психологічне розвантаження, отримання ресурсу та навичок, які дозволять бійцям самостійно коригувати свій психологічний стан.

Країна, яка тривалий час живе під час дії воєнного стану, стикається з численними викликами. Один з найважливіших серед них – це психологічна реабілітація військових, які безпосередньо беруть участь у бойових діях. Загальною складовою цього процесу є декомпресія, що охоплює комплекс заходів, спрямованих на допомогу людині, яка перебувала в екстремальних умовах, адаптуватися до мирного життя.

«Загалом, декомпресія присвячена важливості усвідомлення пережитих подій та вивільненню накопичених емоцій. Для того, щоб програма була цікава та насичена, ми докладаємо максимум зусиль із залучення спонсорів та волонтерів, які завжди готові підтримати гвардійців», – розповідає офіцер-психолог 11 бригади ім. М. Грушевського НГУ.

Під час планування заходів з декомпресії офіцери-психологи  орієнтуються на те, аби досягти певного терапевтичного ефекту від заходу, намагаються організувати заняття та розважальні заходи так, щоб у хлопців була змога позбутись негативних проявів, навчатись новим навичкам стабілізації власного психологічного стану.

«Ми отримуємо багато корисної інформації з приводу нашого внутрішнього стану, а також відпочиваємо від важких думок, перезавантажуємось. Дякуємо нашим психологам, що турбуються про нас», – ділиться враженнями один з гвардійців.

Метою психологічної декомпресії є досягнення «поступового зниження тиску» або «вивільнення», під час якого може бути реалізована комбінована програма відпочинку, релаксації та психологічного виховання. Своєчасні та у повній мірі реалізовані спеціальні заходи з психологічної декомпресії дозволяють якісно знизити рівень негативних наслідків впливу психогенних чинників бойової обстановки, сприяють успішній соціальній реадаптації військовослужбовців, а також набуттю позитивного досвіду зазначеного процесу, формування в учасників якостей, які у майбутньому дозволять підвищити рівень професійної готовності.

Національна гвардія України

Схожі матеріали