Нацгвардія отримала 60 автівок від Консультативної місії ЄС в Україні

clock
21.09.2024 13:00

Консультативна місія Європейського союзу України за фінансування Посольства Нідерландів в Україні передала Національній гвардії України 60 легкових автомобілів «Renault Duster» у рамках реалізації проєкту міжнародної технічної допомоги. Даний проєкт співпраці КМЕС та НГУ діє з 2023 року. Він націлений на підтримку органів сектору цивільної безпеки, які працюють над реалізацію стабілізаційних заходів та відновлення державного управління, соціальної згуртованості на деокупованих та прилеглих територіях України.

У церемонії офіційної передачі автомобілів взяли участь командування Нацгвардії України, заступниця голови Консультативної місії ЄС в Україні Мора О’Саліван та заступниця посла Нідерландів в Україні Есселін ван Ертен.

«Частина фінансування цього проєкту покладена на Нідерланди, тому хочемо подякувати нашим партнерам, що вони залишаються незмінно відданими підтримці України та Консультативній місії ЄС в Україні.  Передача 60 автівок для Нацгвардії є першою, але не останньою допомогою і це значущий крок до посилення оперативної спроможності Нацгвардії зі стабілізації ситуації в країні в цілому», – сказала під час заходу заступниця голови Консультативної місії  ЄС В Україні Мора О’Саліван.

Заступник командувача Нацгвардії (зі служби) генерал-лейтенант Володимир Гордійчук подякував партнерам за підтримку. «Ці автомобілі значно підвищать спроможності Національної гвардії. Від імені командування Національної гвардії хочу висловити вдячність Консультаційній місії Європейського союзу, а також Королівству Нідерландів за надану допомогу», – зазначив він.

Передана техніка буде направлена для підрозділів, які виконують завдання з охорони громадського порядку по всій Україні. Варто зазначити, що на сьогодні підрозділи НГУ з охорони громадського порядку здійснюють пропускний режим на блокпостах, підтримують громадський порядок та забезпечують виконання заходів комендантської години та під час проведення масових заходів, здійснюють стабілізаційні заходи на деокупованих територіях та виконують завдання з протидії незаконному обігу зброї та небезпечних речовин.

«Варто нагадати, що окрім бойових завдань із захисту територіальної цілісності на лінії бойового зіткнення, наразі військовослужбовці Нацгвардії України виконують завдання з охорони громадського порядку. Тому автівки, які ми сьогодні отримали, безперечно посилять оперативність та ефективність наших підрозділів», – наголосив начальник служби реалізації міжнародних проєктів управління міжнародного співробітництва ГУ НГУ полковник Андрій Каліновський.

Довідково: починаючи з 2023 року НГУ отримала від Консультативної місії Європейського союзу в Україні технічної допомоги загальною вартістю понад 1,1 мільйона євро у вигляді нагрудних камер, аптечок та автомобільної техніки.

Національна гвардія України

 


 

Схожі матеріали