На Херсонщині поліція фіксує наслідки російських атак: постраждали вісім людей, серед них дитина

clock
22.05.2024 11:00

російські агресори вкотре атакували цивільну інфраструктуру Бериславського, Каховського та Херсонського районів, били з артилерії, мінометів, авіації та БпЛА. Від ворожих атак потерпали 13 населених пунктів: Херсон, Антонівка, Садове, Придніпровське, Іванівка, Велетенське, Білозерка, Берислав, Михайлівка, Гаврилівка, Новоберислав, Веселе та Козацьке. Пошкоджень зазнали 19 об’єктів: п’ять приватних та шість багатоповерхових будинків, два автомобілі, моторний човен, газопроводи, цистерна для зберігання зерна на території аграрної компанії, вишка мобільного зв’язку та господарська споруда.

З авіації противник завдав удару чотирма керованими бомбами по Новобериславу, Козацькому та Веселому. В результаті потужних вибухів пошкоджено два будинки та цистерну для зберігання зерна.

Військові рф здійснили артилерійський обстріл Іванівки, 41-річний місцевий житель отримав мінно-вибухову травму та вогнепальне поранення живота, його стан тяжкий.

З безпілотного летального апарату російські військові вдарили по Антонівці, поранень зазнали четверо літніх людей: у 70-річного чоловіка мінно-вибухова травма та контузія, у жінок віком 68, 75 та 76 років лікарі діагностували уламкові поранення різних частин тіла, стан їх здоров’я задовільний.

У результаті артилерійського обстрілу Білозерки пошкоджено багатоквартирний та приватний будинки, два автомобілі, моторний човен, газопровід та господарську споруду.

По населених пунктах Новоолександрівської громади окупанти били з артилерії та скидали боєприпаси з дронів, у двох селах пошкоджено приватний будинок та вишку мобільного зв’язку.

З тимчасово окупованого лівого берега Дніпра російські військові з артилерії обстрілювали і Херсон, цілеспрямовано атакували цивільних. Зранку військові рф поцілили по центральним кварталам міста, снарядами пошкоджено два будинки.

Вдень під вогневим ураженням ворога перебував Шуменський мікрорайон. Снарядами пошкоджено три багатоповерхові будинки, газову трубу та поранено трьох людей. У 72-річної жінки мінно-вибухова травма та відкритий перелом стопи, у 50-річної жінки черепно-мозкова травма, контузія та відкритий перелом стегна, її стан лікарі оцінюють як тяжкий. Також під обстріл потрапив 15-річний хлопець, у нього мінно-вибухова травма та уламкове поранення спини, загрози його життю немає.

Усі служби оперативно доєднувалися до ліквідації наслідків ворожих обстрілів, поліція збирала докази воєнних злочинів військових рф.

За минулу добу поліція відреагувала на 273 заяви і повідомлення громадян про кримінальні правопорушення та інші події. Відкрито 17 проваджень за ст. 438 «Порушення законів та звичаїв війни» Кримінального кодексу України.

Національна поліція України

Схожі матеріали