На Харківщині підірвався трактор, переобладнаний для розмінування полів

clock
13.08.2023 14:00

Сьогодні, 13 серпня, о 10:06 на лінію «101» надійшла інформація про те, що поблизу с. Явірське Донецької громади Ізюмського району у полі стався підрив трактору на вибухонебезпечному предметі, який фермери переобладнали для розмінування сільськогосподарських угідь. 

Завдяки тому, що техніка керувалась дистанційно, жертв і постраждалих вдалось уникнути. Внаслідок вибуху пошкоджень зазначала лише техніка. Пожежі не виникло, тому підрозділи ДСНС не залучались.

Нині Україна, внаслідок агресії росії, є самою замінованою країною у світі. Тож нехтування правилами безпеки може призвести до непоправних наслідків. Лише за минулу добу піротехнічні підрозділи ДСНС виявили, вилучили і знешкодили 286 одиниць вибухонебезпечних предметів. А за весь період повномасштабної війни - знешкоджено 421 тис. 172 од. вибухонебезпечних предметів та 2 тис. 892 кг вибухової речовини, у тому числі 3 тис. 77 од. авіаційних бомб.

Пам’ятайте, що наразі не слід пересуватись невідомими чи не перевіреними ґрунтовими дорогами. Не чіпайте будь-які підозрілі та незнайомі предмети. Не відвідуйте ліси, лісосмуги, поля, пойми річок та інші відкриті простори, особливо ті, де точилися бої, або які перебували під ворожою окупацією.

У разі виявлення підозрілого предмета повідомте про це в ДСНС або Нацполіцію за телефонами "101", "102" або "112".

ДСНС України

Схожі матеріали