На Черкащині поліцейські викрили злочинну групу, яка спеціалізувалась на збуті наркотиків

clock
17.12.2022 13:35

Чотирьом фігурантам оголошено про підозру. Їм може загрожувати до 10 років позбавлення волі.

Оперативники Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції спільно зі слідчими обласної поліції викрили розгалужену мережу зі збуту наркотичних засобів – амфетаміну та канабісу.

Організував «бізнес» 33-річний житель Черкас та залучив ряд осіб у якості помічників. Чоловік особисто контролював діяльність усіх членів угруповання, кожен з яких мав свої завдання. Окремі особи зберігали наркотики та видавали за необхідності «партнерам» і клієнтам, фасували речовини та підшукували збувачів.

Оперативники та слідчі провели ряд обшуків за місцями проживання фігурантів. Під час заходів було вилучено наркотичні засоби амфетамін та канабіс, два короби з патронами різного калібру, електронні ваги, пакети для фасування, чорнові записи.

Чотирьом фігурантам було оголошено підозри за ч. 2 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про прийняття процесуальних рішень стосовно організатора та інших фігурантів.

Також відкрито кримінальні провадження за фактами зберігання амфетаміну, канабісу та боєприпасів.

Слідство триває за процесуального керівництва Черкаської обласної прокуратури.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України

Схожі матеріали