«МВС вибудовує модель безпеки закладів загальної середньої освіти», - Катерина Павліченко

clock
14.08.2024 17:47

Про це заступниця Міністра внутрішніх справ України наголосила під час зустрічі із директорами шкіл Хмельниччини щодо розвитку безпечного освітнього середовища. Учасники також обговорили питання пропускного режиму, зокрема забезпечення навчальних закладів тривожними кнопками, системами відеонагляду та встановлення арочних метелодетекторів. 

В нараді від МВС взяли участь заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко, директор Департаменту організації діяльності МВС Юлія Олексієнко, директор Департаменту комунікації МВС України Мар’яна Рева, заступник директора Департаменту взаємодії з Національною поліцією України МВС Дмитро Ульянов, начальник Управління моніторингу дотримання прав людини МВС України Ірина Зелена, заступник директора Департаменту майна та ресурсів МВС України Альона Путято-Гоцька, т.в.о. начальника Управління організації служби освітньої безпеки НПУ Надія Ситник.

На початку зустрічі Катерина Павліченко наголосила на тому, що забезпечення безпеки учасників освітнього процесу в умовах повномасштабного вторгнення залишається одним із пріоритетних завдань для МВС. 

«Для цього, відомство спільно із Національною поліцією України, Державною службою із надзвичайних ситуації та Міністерством освіти і науки України вибудовує модель безпеки закладів загальної середньої освіти, зокрема і удосконалюють нормативно-правову базу у сфері посилення безпеки у навчальних закладах», - повідомила заступниця Міністра внутрішніх справ України.


До основних компонентів цієї моделі входять укриття цивільного захисту та пожежна безпека, забезпечення пропускного режиму, проведення навчань і підвищення кваліфікації, а також координація та взаємодія уповноважених суб’єктів відповідальних за створення безпечного освітнього середовища.

З вересня у навчальних закладах почнуть працювати офіцери служби освітньої безпеки, які виконуватимуть правоохоронну, наставницьку та просвітницьку функцію. 

«Правоохоронна функція офіцерів СОБ включає в себе забезпечення правопорядку, патрулювання території та попередження правопорушень. Також офіцери безпеки будуть здійснювати координацію пропускного режиму, щоб жодна стороння особа чи підозрілий предмет не загрожували безпеці дітей», - наголосила від час свого виступу т.в.о. начальника Управління організації служби освітньої безпеки НПУ Надія Ситник.

Свою чергою керівники закладів освіти висловили проблемні питання формування безпечного освітнього середовища та обговорили з представниками МВС шляхи їх вирішення і подальшу співпрацю. 

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали