МВС та Управління з наркотиків і злочинності ООН планують поглиблення співпраці

clock
18.11.2022 19:00

Про можливості подальшої взаємодії йшлося сьогодні, 18 листопада, під час зустрічі заступниці міністра внутрішніх справ України Мері Акопян з Головою Регіонального програмного офісу Управління Організації Об’єднаних Націй з наркотиків і злочинності в Україні Харштет Каур Вірк.

Як підкреслила Мері Акопян, у Міністерстві внутрішніх справ високо цінують підтримку ООН в умовах протистояння військовій агресії. Вона запевнила, що всі відомства системи МВС, попри виклики воєнного часу, продовжують виконувати свої безпосередні функції й налаштовані на розвиток і посилення співпраці з міжнародними партнерами.

Водночас пані Харштет Каур Вірк зазначила, що взаємодія Управління з наркотиків і злочинності ООН з МВС України, яка триває з 2010 року, є ефективною й охоплює цілу низку напрямків. Наразі ж УНЗ ООН налаштоване актуалізувати співробітництво з урахуванням нинішніх пріоритетів і виклики у діяльності МВС України.

Зустріч відбулася у широкому форматі за участі представників Експертної служби МВС, Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції, Держприкордонслужби та Національної гвардії. Це дозволило конкретизувати специфіку діяльності складових системи внутрішніх справ для представниці УНЗ ООН, а також предметно обговорити практичні аспекти взаємовигідного партнерства у царині протидії незаконному обігу зброї на наркозлочинності.

Учасники зустрічі приділили увагу, зокрема, посиленню Експертної служби МВС в частині дослідження зброї, вдосконаленню охорони державного кордону України та продовженню Програми з контролю за контейнерами. 

Крім того, йшлося про започаткування безпосереднього співробітництва УНЗ ООН з Національною гвардією України щодо залучення міжнародної технічної та гуманітарної допомоги для розвитку та зміцнення спроможностей із захисту цивільного населення, забезпечення громадської безпеки і порядку, відновлення стабільності та добробуту, зокрема на деокупованих територіях.

Сторони домовилися про продовження обговорення у форматі галузевих зустрічей за кожним із конкретних напрямків.

Департамент комунікації МВС України

Фото Олега Супруна

Схожі матеріали