МВС та благодійний фонд «Help Heroes of Ukraine» співпрацюватимуть на благо українських захисників

clock
05.07.2022 18:19

Сьогодні заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян та директор благодійного фонду «Help Heroes of Ukraine INC, NFP» Роман Заболотовський підписали спільний меморандум про співпрацю. 

«Help Heroes of Ukraine INC, NFP» — фонд створений українцями, які проживають у США, у перші дні повномасштабного вторгнення росії в Україну, аби допомогти українським захисникам та мирним громадянам. 

Під час зустрічі Мері Акопян зазначила, що в міністерстві раді всім благодійникам, які дійсно готові працювати на перемогу та відбудову України. Міністерство внутрішніх справ від початку війни значно зміцнило свої спроможності в логістиці, зробили її системною, тому сконцентроване на реалізації масштабних проєктів, у якій благодійники важливий елемент. 

«У МВС налагоджено максимально прозорий механізм отримання допомоги, де донори можуть бачити, у який підрозділ передано їхню допомогу та на якій ділянці вона використовується. Ми також маємо реєстр донорів, які нам допомагають. Це зроблено для максимальної прозорості роботи міністерства з донорами», — розповіла заступниця міністра внутрішніх справ України Мері Акопян. 

Також заступниця міністра внутрішніх справ акцентувала на допомозі у гуманітарному розмінуванні, а також потребах співробітників Нацгвардії та Нацполіції, які беруть безпосередню участь у бойових діях. 

Меморандум, який сьогодні підписали передбачає: 

 • методичну, інформаційну, організаційну та практичну підтримку МВС; 

 • допомогу та сприянні у сферах благодійної діяльності; 

 • сприяння розвитку громадянської свідомості, що ґрунтується на національних інтересах держави та загальнолюдських цінностях; 

 • сприяння здійсненню стратегічних комунікацій МВС з іноземними партнерами, українськими та іноземними громадськими та благодійними організаціями. 

Роман Заболотовський зазначив, що «Help Heroes of Ukraine» уже тривалий час допомагає бійцям системи МВС, а сьогодні ця співпраця набула формального характеру.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали