Ігор Клименко відзначив спортсменів МВС, які підкорили світові спортивні арени

clock
28.09.2024 12:30

Глава МВС Ігор Клименко відзначив спортсменів органів системи МВС, які здобули призові місця на міжнародних змаганнях, зокрема літніх Олімпійських та Паралімпійських іграх – 2024.

Міністр висловив вдячність кожному спортсмену, які попри поранення, атаки ворога та повітряні тривоги знаходили в собі сили й мотивацію продовжувати тренування, боротьбу із собою, аби гідно представляти Україну й відомство на світовій спортивній арені. 

“Ви – приклад для кожного з нас. Своєю силою ви показали український дух. Міністерство внутрішніх справ продовжить робити усе, аби й надалі створювати і розвивати систему медичної реабілітації, вдосконалювати спортивно-матеріальну базу в закладах МВС та підтримувати наших спортсменів. Усі, хто отримав поранення – можуть продовжити працювати в системі МВС. Для цього у відомстві створені місця, щоб усі працівники і військовослужбовці системи були соціально захищені”, – зауважив Ігор Клименко під час церемонії нагородження.

17 спортсменів отримали відомчі нагороди Міністерства внутрішніх справ України. Серед них зокрема курсант першого курсу Одеського державного університету внутрішніх справ, який став чемпіоном світу серед юніорів та юнаків з таїландського боксу. 

Також відзнаку від Міністра отримала найтитулованіша параатлетка Оксана Ботурчук. Жінка викладає фізичну культуру у Дніпровському державному університеті внутрішніх справ, там же вона й готувалась до Паралімпійських ігор – 2024.

Серед спортсменів органів системи МВС й чимало тих, хто представляв цьогоріч збірну України у Лас-Вегасі на змаганнях повітряних сил США, виборовши призові місця. 

“Незабутні емоції, коли ти розумієш, що переміг – перш за все свою слабкість. Коли лунає рідний гімн, коли в моменті відчуваєш полегшення за пройдений шлях”, – поділився прикордонник Сергій Дубов, який привіз три «золота» з United States Air Force Trials 2024.

Державний секретар МВС України Інна Ящук зазначила, що відомство активно працює над концепцією ветеранського спорту й розвитком реабілітації через спорт. Для цього медичні та реабілітаційні заклади МВС забезпечують новим обладнанням, аби спортивних перемог ставало все більше.

В свою чергу заступник міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко анонсував благодійний забіг «Кубок МВС» у Києві 28 вересня. В спортивному заході участь візьмуть не лише професійні бігуни, а й ветерани, які зможуть здолати дистанцію в 300 метрів. 

Пишаємось нашими спортсменами і бажаємо нових перемог! 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали