170 тис транспортних засобів українці зареєстрували онлайн

clock
28.09.2024 15:00

Про це в інтерв’ю Укрінформ заявив заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко. Він також анонсував нові цифрові сервіси МВС та розповів про плани із масштабування проєкту Служби 112.

Онлайн-реєстрація транспортних заходів через «Дію» стала доступною українцям 20 грудня 2023 року. Цей сервіс, на думку заступника Міністра, є доволі успішним:

«На сьогодні через «Дію» були перереєстровані 170 тисяч транспортних засобів. Відповідно ми можемо говорити, що 340 тисяч осіб безпосередньо не зверталися у сервісні центри, а зробили це онлайн. 170 тисяч успішно проведених операцій – це близько 12% від усіх операцій із перереєстрації транспортних засобів, які проводилися за весь період від початку запуску онлайн-послуги. Це насправді досить великий і суттєвий відсоток».

Він зауважив, що МВС планує збільшувати показник онлайн-реєстрацій допоки ця послуга повністю не буде автоматизована.

Також він повідомив, що у перспективі відомство планує створити сервіс із замовлення та адресної доставки довідок про наявність чи відсутність судимості, які потребують апостилювання (процесу підтвердження легальності печатки та підпису на документі уповноваженими органами влади).

«Наша мета – створити для людей можливість отримувати послуги онлайн і не звертатись безпосередньо до підрозділів МВС», - пояснив заступник міністра.

Леонід Тимченко розповів і про плани завершення масштабування екстреної Служби 112. До кінця поточного року МВС планує завершити масштабування проєкту по всій території України.

«Наразі тривають роботи  запуску південного макрорегіонального центру в Одесі, який покриватиме Одеську, Кіровоградську, Миколаївську, Херсонську області, а в перспективі і Крим», - повідомив він.

Заступник Міністра внутрішніх справ у своєму інтерв’ю Укрінформ також розповів про те, як наповнюється Єдиний реєстр зброї, реалізацію проєкту з пошуку та ідентифікації осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, цифрові сервіси МВС, масштабування проєкту Служби 112 та Електронний кабінет постраждалого.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали