Медіа про МВС. Командувач НГУ бригадний генерал Олександр Півненко: “Крім того, що НГУ виконує правоохоронні завдання, ми вміємо воювати”

clock
25.07.2024 17:00

Герой України бригадний генерал Олександр Півненко в інтерв’ю УКРІНФОРМ розповів про рекрутинг НГУ, мобілізацію, реабілітацію військових після полону та можливості подальшої служби для бійців, які були важко поранені.

За словами командувача, за останній час збільшилась кількість тих, хто приходить по мобілізації, а також тих, які доєдналися через рекрутинг, який проводиться і самими бригадами, і Нацгвардією та завдяки співпраці із різними платформами з пошуку роботи.

Щодо військовослужбовців, яких вдалося повернути із полону, він зазначив:
 

“Майже під час кожного обміну вдається повернути наших військовослужбовців. Зараз вже повернули 755 наших військовослужбовців. Ми постійно контактуємо і з профільними відомствами, і з рідними. Я завжди підкреслюю, що наше завдання – повернути всіх додому. Для тих, хто повернувся, ми в першу чергу намагаємося забезпечити повноцінне лікування і реабілітацію. Підрозділи й офіцери соціального супроводу працюють задля розв’язання всіх інших питань соціального захисту, надають інформацію щодо можливості подальшого проходження служби, навчання чи звільнення”.
 

Весь текст інтерв’ю - за посиланням. 

УКРІНФОРМ

Схожі матеріали