Медіа про МВС: історія вибухотехніка з Рівненщини, який після надтяжких поранень повернувся до поліції

clock
21.05.2024 11:10

42-річний Олександр Ємець заново вчився говорити, писати й робити перші кроки. Тепер у поліції він відповідає за аналітику та ділиться досвідом з молодшими колегами. Чоловік у жовтні 2022 року зазнав надтяжких поранень під час розмінування Харківщини. Все його тіло посікло уламками. Кілька в голові лишаються і досі.

Про це йдеться у сюжеті кореспондентки ТСН Анни Махно національного телемарафону «Єдині новини».

Олександр працює в поліції 15 років. Майор Ємець був заступником керівника вибухотехнічної служби області, коли почалося повномасштабне вторгнення росіян. 

«Це був прильот ракети, це був перший виїзд наш, бойовий скажем так», – розповідає чоловік згадуючи перші обстріли Рівного.

Згодом з колегами рушили розміновувати від російських снарядів Київщину. Потім – Харківщину, всипану смертоносними мінами. Саме ця ротація поділила життя Олександра на «до» та «після». Все трапилося 4 жовтня під час розмінування.

«Це був вибух міни протипіхотної», – згадує вибухотехнік. 

Двоє людей було поранено, ще двоє загинуло. Серед них і керівник Ємця – головний вибухотехнік Рівненщини підполковник Олександр Мамчур. Саме ТСН він давав одне з останніх мирних інтерв'ю, коли з колегами перевіряли школи після серії повідомлень про замінування.

Зо тиждень Олександр Ємець був непритомний у критичному стані.

«У мене є уламки зараз у голові, є ще в нозі уламок, він остався», – каже вибухотехнік.

Майор Ємець боровся за життя. Спершу його скерували на реабілітацію до Угорщини. Потому повернувся на Рівненщину. Заново вчився не лише ходити, а навіть говорити.

«Імена дітей забував, писали, читали, говорили все повністю, все спочатку», – каже Олександр Ємець.

І завдяки своїй наполегливості, допомозі медиків і, важливо, каже, підтримці дружини Олександр повернувся на роботу в поліцію.

Більше про історію чоловіка дивіться у відео.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали