Медіа про МВС: історія демобілізованого бійця Національної гвардії Максима Бистрицького

clock
22.04.2024 10:22

Нацгвардієць із Полтавщини Максим Бистрицький одним із перших звільнився у запас відповідно до указу Президента Володимира Зеленського про демобілізацію строковиків. Під час повномасштабного вторгнення військовий брав участь в евакуації бійців з військової частини у Гостомелі, який окупували росіяни.

Докладніше свою історію боєць розповів в інтерв'ю "Суспільному".

Чоловік розпочав військову службу 2020-го року. На той момент Максим був студентом одного з полтавських вишів. Щоб пройти строкову службу, чоловік продовжив навчатися заочно.

"Я пішов служити доволі рано. Прийшов у школу, відучився, далі пішов у наш педагогічний виш на факультет історії. Так подумав, що скоро йти в армію, оскільки вже вік дозволяв. Мені було 19 років. Був ще шкетом, так би мовити, вирішив піти і пройти службу на півтора року", – розповідає боєць.

Кар’єру військового Максим розпочав у Нацгвардії. Він служив у підрозділах, які охороняли громадський порядок. Так тривало до початку повномасштабного вторгнення росії.

"Думаю, неодноразово люди бачили відео з мітингів, де стоять хлопці у таких великих костюмчиках. Це були якраз наші хлопці. Також хлопці, які ходили в синій формі по місту, – це також наші. Нас дуже часто плутали з поліцією. Деякі казали, що десант, бо в нас блакитні берети. Ми виконували таку службу", – каже Максим.

Після 24 лютого 2022-го підрозділ Максима здійснював евакуацію військових із Гостомеля. Пізніше вони охороняли Київ та його околиці. За час служби чоловік отримав звання старшого солдата. Говорить, що це найвище звання для строковика.

"Зараз ми виконуємо заходи з фільтрування осіб, які проїжджають до Києва, оскільки я служив у Києві. Це блокпости, патрулювання окремих зон. Зараз, в основному, фільтраційні заходи. Ми перевіряємо людей, щоб не завозили боєприпаси, шукаємо осіб, які можуть бути пов’язані з країною-агресором", – розповідає чоловік.

Детальніше читайте за посиланням.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали