Медіа про МВС. Гвардієць Іван Маляренко: «Біля мене розірвався FPV-дрон. Переді мною був товариш, якого я намагався прикрити»

clock
22.04.2024 21:00

Коли розпочалася повномасштабна війна, Іван Маляренко працював учителем фізкультури, вихователем та інструктором з рукопашу «Спас» у запорізькій школі-інтернаті «Козацький ліцей». Наприкінці лютого 2022 року долучився до лав Національної гвардії, згодом став командиром взводу. Воював на Запорізькому напрямку, де є отримав важке бойове поранення, рятуючи побратима. 

«Мене спонукало піти не лише те, що переживав за рідних, а й те, що росіяни били по житлових будинках, гинули діти», – каже він.

Ми познайомилися з Іваном у реабілітаційному центрі МВС, де він відновлювався після важких поранень. Але менше говорили про бої, а більше – саме про те, як знайти мотивацію жити далі, коли втрачаєш не лише кінцівку, але й око, що важливо для реабілітації, як навчитися сидіти, якщо тривалий час був прикутим до ліжка.

«Біля мене розірвався FPV-дрон. Переді мною був товариш, якого я намагався прикрити. Подумав тієї миті: «Мені й так гайки, а він хай ще живе», - розповідає свою історію Іван Маляренко. 

Але товаришу також ногу поламало. І оскільки була тривала евакуація, то йому теж ампутували ногу.

«Я був важкий 300-й, то мене першого намагались евакуювати. Та тягнути треба було далеко. Я при цьому був притомним, усе пам’ятаю. Лише коли мене перевантажили у швидку, знепритомнів», - пригадує гвардієць. 

Каже, що медики йому сказали, що він пережив дві клінічні смерті, поки його доправили до Запоріжжя. 

«Але на тому світі мені не сподобалось, я назад пішов», - посміхаючись каже наш герой. 

Повністю інтерв’ю з гвардійцем Іваном Маляренком  читайте на сайті ЦЕНЗОР - тут.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали