Катерина Павліченко провела зустріч з представниками Міністерства оборони Королівства Швеція

clock
10.07.2024 18:00

Сьогодні, 10 липня, заступниця Міністра внутрішніх справ України Катерина Павліченко зустрілася із представниками Міністерства оборони Королівства Швеція. Найголовнішою темою перемовин стало питання співпраці міністерств у сфері цивільного захисту.

Сторони обговорили підтримку підрозділів МВС України у питанні евакуації цивільного населення з прифронтових районів, протидії гібридним загрозам, реагуванні на надзвичайні ситуації, проведення гуманітарного розмінування та надання психологічного захисту.

"Підрозділи ДСНС України вже мають напрацьований досвід та готові ділитися ним. Щиро дякуємо нашим шведським партнерам за підтримку. Разом ми зможемо досягти значних успіхів у забезпеченні захисту наших громадян. Маю надію, що сьогоднішня зустріч посилить в майбутньому наші спільні прагнення", – заявила Катерина Павліченко.

Представники відділу з питань цивільної оборони Швеції висловили зацікавленість в обміні досвідом евакуації, створення системи укриттів для цивільних, оповіщення органів влади та населення про надзвичайні ситуації, організації операцій на територіях, які постраждали від бойових дій та реагування на хімічно-радіаційні загрози.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали