Ігор Клименко взяв участь у засіданні РНБО під головуванням Президента України

clock
22.10.2024 17:05

Як повідомив Президент Володимир Зеленський, головною темою засідання Ради національної безпеки і оборони України стала ситуація з МСЕК і зловживаннями посадових осіб різних державних органів із отриманням інвалідності.

Голова СБУ Василь Малюк та Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко доповіли Главі держави щодо перевірок і розслідування кримінальних правопорушень.

"Встановлено багато фактів порушень та очевидно фальшивих інвалідностей посадовців", — написав Володимир Зеленський у своєму офіційному Telegram-каналі.

Також доповідали Премʼєр-міністр Денис Шмигаль, Міністр охорони здоровʼя України Віктор Ляшко та Міністерка соціальної політики України Оксана Жолнович щодо кроків, які повинні бути зроблені на урядовому рівні.

Окремо присутні розглянули ситуацію в системі органів прокуратури України. Доповідав Генеральний прокурор Андрій Костін.

"РНБО визначила перелік рішень, які повернуть справедливість. Затвердив їх указом. Зокрема, це цифровізація процесів проходження всіх етапів медико-соціальних експертних комісій, реальна перевірка декларацій членів МСЕК, перевірка й перегляд необґрунтованих рішень щодо інвалідності посадовців і аудит відповідних пенсійних нарахувань, законодавчі зміни для невідкладного реформування системи медико-соціальної експертизи в Україні, а також перегляд системи та механізму нарахувань пенсійних виплат посадовцям державних органів. Але вважаю, що відповідальність за ситуацію зараз має бути персональною", — зазначив Глава держави.

Президент доручив Премʼєр-міністру України розв’язати проблему на рівні центральних органів виконавчої влади, зокрема відповідних Міністерств:

"Потрібні кадрові рішення. Також повинна бути й політична відповідальність Генерального прокурора за ситуацію в органах прокуратури України", — додав Володимир Зеленський.

За матеріалами Офісу Президента України

Схожі матеріали