Контраст
Шрифт

Катастрофа на Херсонщині: рятуємо усіх на правому березі та розробляємо план, як допомогти людям на лівому - Ігор Клименко

clock
07.06.2023 19:20

Про це Міністр внутрішніх справ України заявив в ефірі телеканалу «Рада» в рамках всеукраїнського телемарафону «Єдині новини». 

На даний момент в Херсонській області продовжуються заходи з евакуації населення. Нашими рятувальниками, поліцейськими та волонтерами вже евакуйовано 1894 громадянина. 

“Евакуація буде до заходу сонця і з самого ранку ми її продовжимо. Зараз залишається в зоні підтоплення 30 населених пунктів. 20 із них знаходяться на підконтрольній території і 10 на тимчасово окупованій території. І хочу сказати, що дійсно на лівому березі Дніпра окупанти взагалі не евакуюють людей. Вони їх залишили напризволяще. Тому ми зараз звернулися і до міжнародних організацій і виробляємо план, як врятувати наших людей”, - сказав Ігор Клименко.

Міністр наголосив на тому, що рятувальники вчасно прийдуть на допомогу всім людям, які будуть потребувати допомоги. 

“Всі люди, яких ми евакуюємо, забезпечуються продуктами харчування і водою. Це зараз перша проблема. Але керівництво Військово-цивільної адміністрації і Штаб з ліквідації наслідків техногенної катастрофи зробили все для того, щоб жодна людина не потребувала саме питної води і не мала проблем з переміщенням”, - сказав він.

Також Ігор Клименко повідомив, що на даний момент розгорнуто 8 евакуаційних пунктів. Усі наші наші люди перебувають в безпечному місці та отримують там допомогу.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали
Діяльність