Каністерапія для поранених військових та їх сімей

clock
20.09.2024 14:00

Поліцейські кінологи Полтавщини провели для військових, які проходять реабілітацію після травм та поранення, сеанс каністерапії. 

Під час спілкування кінологи  познайомили бійців із службовими собаками, поділилися цікавою інформацією щодо особливостей догляду за ними та їх дресурою. Службові собаки продемонстрували навички у виявленні наркотичних засобів та вибухонебезпечних предметів, а також у пошуку загублених предметів. 

Бійці, які проходять реабілітацію після поранень, мали можливість не лише спостерігати за роботою службових собак, а й безпосередньо контактувати з ними.

На переконання поліцейськи кінологів, такі заняття  з каністерапії  - дуже важливі. Адже  спілкування з твариною знижує стрес у людини, покращує настрій, підвищує рівень гормону щастя - це все позитивно впливає на загальний стан здоров’я бійців! Такі заняття – це важливий вклад в реабілітацію поранених. 

Довідково. Каністерапія — це різновид психотерапевтичної допомоги за участі собак-терапевтів. Саме через собаку в каністерапії розвивається й підтримується довіра та розвиток особистості, розкриваються почуття та емоції, прискорюється процес психотерапії та соціальної адаптації.

Каністерапія впливає на розвиток емпатії, зниження тривоги, поліпшення настрою, нормалізацію дихальних і серцевих ритмів, артеріального тиску, м'язового тонусу.

Національна поліція України

Схожі матеріали