Є загиблі та поранені: слідчі Харківщини задокументували наслідки воєнних злочинів окупантів

clock
20.05.2024 11:35

Упродовж минулої доби військові рф завдавали удари по Харкову та населених пунктах Харківського, Чугуївського та Куп'янського районів. З районів, які потерпають від постійних обстрілів окупантів, триває евакуація населення.

19 травня росіяни завдали ракетний удар 9М723 ОТРК «Іскандер» по селищу Черкаська Лозова по базі відпочинку. Загинули шестеро людей, 28 осіб поранені. Серед поранених 8-річна дитина. Також під час повторного удару ракетою отримали поранення поліцейські та фельдшер. Зруйнована база відпочинку, пошкоджене службова автівка поліції та автомобіль швидкої допомоги, цивільні автомобілі, житлові будинки.

Цього ж дня дві російські керовані авіабомби УМПБ Д-30 влучили в землю на території дитячої залізниці та міського кладовища Харків. Постраждали 41-річна та 27-річна жінки. Пошкоджено кінотеатр, приміщення вокзалу дитячої залізниці, вікна вагонів, автомобілі, АЗС, гуртожиток, адмінбудівля.

У місті Вовчанськ внаслідок ворожих обстрілів загинув 63-річний чоловік, ще двоє чоловіків поранені.

В результаті ворожого обстрілу з РСЗВ «Ураган» у селі Ківшарівка загинули троє чоловіків та 73-річна жінка. Ще одна жінка та троє чоловіків дістали поранень.

Село Новоосинове окупанти обстріляли з РСЗВ «Ураган». Загинули жінка та 64-річний чоловік. Поранені ще чотири жінки та двоє чоловіків. Пошкоджені житлові будинки, господарчі споруди.

Внаслідок обстрілів з різних видів озброєння в місті Куп'янськ, селах Подоли та Пересічна пошкоджено житлові будинки, господарчі споруди, паркан.

З артилерії росіяни обстріляли село Івашки. Знищено житловий будинок, п’ять будинків частково пошкоджено.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки.

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Евакуаційні заходи тривають. 19 травня поліцейські евакуювали 45 осіб з Вовчанська, Бугаївки, села Білий Колодязь, с. Вовчанські хутори, с. Українське, с. Караїчне. З Куп’янська, сіл Ківшарівка, Колодязне евакуйовано 7 осіб.

З питань виїзду з небезпечних районів можна звертатися на «гарячу лінію» за номером телефону 0-800-33-92-91, спецлінію поліції «102» або до найближчих відділень поліції.

Національна поліція України

 

 

 

 
 

Схожі матеріали