Ігор Клименко та Матуш Шутай Ешток підписали Імплементаційний протокол про виконання Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб

clock
07.10.2024 18:00

Відповідний документ було підписано під час міжурядових консультацій між Україною та Словаччиною в Ужгороді.

Підписання протоколу є продовженням багаторічної співпраці України з Європейським співтовариством, яка розпочалася з підписання угоди про реадмісію у Люксембурзі у 2007 році. Метою цього документу є впровадження більш ефективних механізмів для повернення громадян до країн їхнього походження.

«Пріоритетом для нас в цьому процесі, безумовно, залишатиметься дотримання існуючих міжнародних зобов'язань. Протокол визначає, які органи відповідатимуть за здійснення реадмісії в Україні та Словаччині, через які пункти пропуску це відбуватиметься, а також описує, як подавати запити на повернення або транзит людей. Вдячний нашим партнерам за допомогу у зміцненні безпеки наших кордонів», – наголосив Ігор Клименко.

Як зазначив Міністр внутрішніх справ України, налагодження постійного обміну інформацією між компетентними органами обох країн є ключовим елементом у боротьбі з нелегальною міграцією.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали