Ігор Клименко: сьогодні 70% особового складу Національної гвардії України знаходиться на фронті

clock
22.06.2024 19:00

Про це очільник Міністерства внутрішніх справ України заявив в інтерв’ю Радіо Свобода. 

«До основних функцій Національної гвардії України в мирний час входили обов’язки із забезпечення громадської безпеки і порядку, охорони об'єктів критичної інфраструктури, дипломатичних представництв та консульських установ, а також конвоювання. 20% особового складу НГУ до війни складали підрозділи оперативного призначення та спецпризначення – це ті бійці, які могли бути залученими до військових операцій на лінії фронту й на кордоні», – зазначив Ігор Клименко. 

За словами Міністра, також планувалося, що підрозділи НГУ будуть першими задіяні на деокупованих територіях й забезпечувати там стабілізаційні заходи,  громадську безпеку та порядок. Але зараз ситуація на фронті змінилася, а отже застосування бійців НГУ також. 

«На сьогодні 70% особового складу Національної гвардії України знаходиться на фронті в складі сил оборони, тобто у підпорядкуванні Головнокомандувача Збройних сил України та виконують завдання з відсічі збройної агресії», – заявив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали