Ігор Клименко: «Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон прибув до Львова 9 липня і тричі змінював місце проживання»

clock
26.07.2024 13:30

Про це Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко повідомив під час спільного брифінгу з головою Національної поліції України Іваном Вигівським, першим заступником голови Служби безпеки України Сергієм Андрущенком та заступником генерального прокурора України Антоном Войтенком. Брифінг щодо розслідування вбивства Ірини Фаріон та затримання підозрюваного у скоєнні цього злочину відбувся 26 липня 2024 року у Львові. 

«9-те число, коли він приїхав, - це перше місце проживання. 14-те число - це друге місце проживання і 18-те число – 3-є місце проживання напередодні вбивства. У слідства є підтвердження фотозображень, в тому числі в його (підозрюваного – прим.) мобільному телефоні, який ми вилучили. Є підтвердження, що він бронював житло». – зазначив Міністр під час демонстрації відео, яке слідчі дозволили оприлюднити перед журналістами і громадськістю. 


Під час брифінгу на оперативному відео було продемонстровано фрагмент, де підозрюваний після прибуття із залізничного вокзалу у Львові заходить до поштового відділення, де отримує коробку з речами, яку він сам собі переслав з Дніпра, і в яких він був у день вбивства на місці злочину. 

«У даному випадку ми бачимо панаму та велоокуляри, в яких він перебував і на місці злочину, і тоді, коли проводив розвідку. Сумка через плече, в якій, ми думаємо, зберігалася зброя», - звернув увагу Ігор Клименко. 

Крім того, в рамках брифінгу були продемонстровані відео і фото, на яких можна побачити особливість ходи підозрюваного та його поведінку перед скоєнням вбивства біля місця злочину. 

«Убивство відбулося за рогом цього будинку. Камера захопила саме підхід і підготовку підозрюваного до скоєння злочину», - наголосив Ігор Клименко, коментуючи оперативне відео з камери відеоспостереження з місця злочину. 
 

 

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали