Ігор Клименко: Формуються нові бойові бригади в Національній поліції, які найближчим часом підсилять Сили оборони

clock
22.06.2024 13:00

На цьому наголосив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в інтерв’ю Радіо Свобода.

Глава МВС зазначив, що наразі 50% поліцейських залучені до стабілізаційних заходів, документування воєнних злочинів, евакуації населення, а також безпосередньо беруть участь у бойових діях. 

«Раніше поліцейський, який працював одну добу, мав відпочинок три доби. Сьогодні поліцейський, який працює одну добу, має відпочинок максимум один день. Навантаження виросло десь у 2,5 – 3 рази й воно зараз буде ще зростати. У нас є виклики на кордоні, тому що 25 тисяч прикордонників також знаходяться у зоні бойових дій і їх треба підсилювати. Звичайно ж, що ми не забуваємо про криміногенну ситуацію, яка потихеньку починає погіршуватись. Ми маємо контролювати всі процеси, які стосуються внутрішньої безпеки держави», – заявив Ігор Клименко.

Очільник МВС розповів, що попри бронювання, 25 тисяч поліцейських виконують свої функції безпосередньо в областях,  де ведуться активні бойові дії, або які наближені до кордону з рф та рб. Йдеться про Чернігівську, Сумську, Харківську, Донецьку та Херсонську області. Ще понад 6 тисяч – безпосередньо у складі бригад беруть участь у відсічі російської агресії проти України.

Окрім того, близько 5 тисяч правоохоронців залучені до охорони північного кордону України з білоруссю. Також додатково формуються й нові бойові бригади в Національній поліції, які підсилять Сили оборони найближчим часом.

Повне інтерв’ю Міністра внутрішніх справ України Ігоря Клименка виданню Радіо Свобода дивіться за посиланням.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали