Голова ДСНС: Ворог влаштував полювання на наших співробітників — постійно змінюємо підходи роботи

clock
20.07.2024 14:00

Про це Андрій Даник повідомив у ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Майже щодня ми втрачаємо людей. Останнім часом ворог взагалі оголосив полювання на наших співробітників. Всього з початку повномасштабного вторгнення загинули 93 надзвичайники, майже 400 отримали поранення. Але ці цифри з кожним днем, на жаль, збільшуються", - розповів очільник ДСНС України в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Він також наголосив, що в ДСНС розробляють алгоритми безпеки, постійно змінюють підходи, вигадують нові організаційні чи технічні засоби захисту. Усі ці аспекти роботи не повідомляються назагал, адже як тільки окупанти щось дізнаються – вносять корективи у свої дії. І виходить так, що те, що місяць назад було робоче, станом на сьогодні вже не працює, зазначив в інтерв’ю Андрій Даник.

Голова ДСНС уточнив, що для гарантування безпеки рятувальників використовують робототехніку, також триває активна робота щодо засобів радіоелектронної розвідки.

Андрій Даник зазначив, що робота ДСНС почала змінюватись із 2014 року, оскільки вже тоді були бойові дії та виклики, пов'язані з ними.

"Думаю, що оцінку нашим діям дадуть не сьогодні й не завтра. Тільки коли закінчиться війна, тоді буде зрозуміло, як ми працювали в цих умовах. Зараз можемо допускатися багатьох помилок, бо в таких умовах раніше ніхто не працював", - сказав Андрій Даник в ексклюзивному інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали