Двом експосадовцям банку «АРКАДА», які розікрали понад 11 млн грн довірителів Фондів фінансування будівництва, повідомили підозру

clock
13.12.2022 12:23

У 2017-2018 роках заступник директора одного з департаментів та начальник управління банківської установи у змові із забудовником налагодили злочинну схему з розкрадання коштів громадян, інвестованих у будівництво ЖК «Еврика» та «Патріотика». Про це повідомили у Департаменті стратегічних розслідувань.

Вказані протиправні дії зловмисники вчиняли шляхом формального впровадження акцій «Разом дешевше», умисного залучення коштів від третьої особи за придбання обʼєктів нерухомості за заниженою вартістю, подальшого їх відкріплення та повернення вказаній особі коштів, сплачених за обʼєкти нерухомості за ринковою (поточною) ціною. За такою схемою з Фондів фінансування будівництва ЖК «Еврика» та «Патріотика» було виведено 11,5 млн грн.

На підставі отриманих доказів слідчі Подільського управління поліції за оперативним супроводом Управління стратегічних розслідувань в місті Києві Нацполіції під процесуальним керівництвом Подільської окружної прокуратури міста Києва повідомили про підозру двом службовим особам АТ АКБ «АРКАДА». Їм інкримінують розтрату коштів в особливо великих розмірах в інтересах третьої особи, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб (ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України). Вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжних заходів.

Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України 

Схожі матеріали