ДСНС отримала допомогу від Японського агентства міжнародного співробітництва «JICA»

clock
26.04.2023 16:15

Рятувальники отримали вантажівки-крани, металодетектори із комплектами запчастин для них, засоби захисту для піротехніків тощо. Усе це сприятиме посиленню одного з найбільш затребуваних напрямків на сьогодні – розмінуванню країни.

Днями на Київщині, за участю керівництва ДСНС та Надзвичайного і Повноважного Посла Японії в Україні пана Мацуда Кунінорі відбулася передача гуманітарної допомоги для Державної служби України з надзвичайних ситуацій від Японського агентства міжнародного співробітництва «JICA».

Нагадаємо, що сьогодні замінованою залишається 30% України, тому будь-яка допомога, що пришвидшує процес очищення української землі від вибухонебезпечних предметів, є вагомим внеском у цю справу.

Повноважний посол Японії в Україні Мацуда Кунінорі зазначив, що Японія буде підтримувати Україну стільки, скільки знадобиться, аби відновити нормальне життя у країні, яка зазнала катастрофічних наслідків від повномасштабного вторгнення з боку країни-агресора.

Довідково: Японське агентство міжнародного співробітництва "JICA" є урядовим агентством, яке координує офіційну допомогу розвитку, сприяє економічному та соціальному зростанню в країнах, що розвиваються, та їх міжнародному співробітництву.

ДСНС України

Схожі матеріали