«Діти-Герої»: Олександр Ізієв врятував себе та домашнього улюбленця під час вибуху у багатоповерхівці

clock
09.06.2024 12:00

У свої 8 років хлопчик діяв швидко і рішуче. Перебуваючи сам  вдома у заблокованій квартирі, він мокрими рушниками закрив щілини в одній із кімнат, щоб туди не йшов дим, та одягнений у теплі речі дочекався співробітників ДСНС.


Олександр Ізієв із Білої церкви один із семи лауреатів ,яких 31 травня відзначило Міністерство внутрішніх справ України під час благодійної акції «Діти-герої».

30 березня новини миттєво заполонила інформація про потужний вибух у багатоповерхівці у Білій Церкві. В цей момент 8-річний Олександр Ізієв був сам удома. Раптом пролунав несподіваний вибух, і будинок охопило полум’я. Маленький Олександр зумів зорієнтуватися і врятуватися.

Він почав діяти за навчанням, швидко приймаючи правильні рішення: перемістився в іншу кімнату, намочив рушники водою і позакривав ними дверні щілини. Потім тепло одягнувся і відкрив вікно, щоб покликати на допомогу. Рятувальники помітили маленького сміливця й згодом вивели його з пошкодженої багатоповерхівки.

Сашко подбав не лише про себе, а й про свого чотирилапого друга — Річіка.

Вчинок Олександра свідчить про його сміливість, кмітливість і вміння швидко діяти у критичній ситуації, рятуючи своє життя і життя маленького друга.

Хлопчик отримав нагороду від Міністерства внутрішніх справ та подарунки від Фонду Східна Європа, Ради Європи, Gen-Ukraine та UNICEF Ukraine.

Пишаємось українськими дітьми і впевнені у їхньому світлому майбутньому в мирній Україні. Це була остання історія маленького героя цьогорічної акції “Діти-Герої”. Усі історії  юних лауреатів вже опубліковані на офіційних сторінках МВС України та на сайті відомства.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали