«Діти-Герої»: Данило Єременко понад 5 годин провів в охопленій димом квартирі

clock
08.06.2024 13:00

Його будинок потрапив під масований обстріл рф. Опинившись в епіцентрі пожежі на 13 поверсі, Данило не розгубився, а робив усе для порятунку життя рідних і себе. 

Данило Єременко один із семи лауреатів, яких 31 травня відзначило Міністерство внутрішніх справ України під час благодійної акції «Діти-герої». 

7 лютого ворог здійснив масовану атаку на столицю, випустивши близько двадцяти ракет. Під ударом опинився багатоповерховий будинок в Голосіївському районі столиці. Сотні квартир перетворилися на руїни, десятки поранених, є загиблі. 

На 13-му поверсі охопленої полум’ям будівлі перебував наш герой, 14-річний Данило. Понад п'ять годин хлопчик разом зі своєю п’ятирічною сестрою, братом та тіткою був у самому пеклі пожежі. Незважаючи на великий страх, Данило не розгубився. Він вів перемовини з рятувальниками і навіть став одним із них, намагаючись самотужки загасити полум’я водою.

В задимленій квартирі, серед скла, розкиданих речей та уламків меблів, Данило взяв на себе відповідальність за життя рідних. Надихавшись димом, він допомагав своїй молодшій сестрі та тітці, провів їх у безпечне місце, надав вологі рушники і постійно психологічно підтримував. 

Хлопець має улюблене хобі - маунтингбайк. В день нагородження Данило саме перебував на змаганнях, де доречі став срібним призером. Нагороду від Міністерства внутрішніх справ та подарунки від Фонду Східна Європа, Ради Європи, Gen-Ukraine та UNICEF Ukraine передали мамі хлопчика. 

Пишаємось українськими дітьми і впевнені у їхньому світлому майбутньому в мирній Україні. Історії усіх лауреатів благодійної акції  «Діти-Герої» будуть опубліковані на офіційних сторінках МВС України у соцмережах та на сайті відомства.

                                                                                                                                   Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали