Держсекретар МВС зустрілася з вихованцями Івано-Франківського ліцею

clock
08.10.2024 17:30

Під час свого робочого візиту до навчального закладу Інна Ящук зауважила на головних завданнях, які стоять перед усіма ліцеями безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС України. 

Держсекретар у залі ліцею розповідає вихованцям.

Івано-Франківський ліцей безпекового спрямування та національно-патріотичного виховання МВС України вперше цього навчального року відкрив свої двері для 141 вихованця, серед яких - 73 дівчини та 68 хлопців. Ці діти стануть першими випускниками цього закладу загальносередньої освіти. Після двох років свого навчання тут, вони зможуть вступити до закладів вищої освти системи МВС або будь-яких вишів України.

«Наша мета – дати якісну освіту дітям співробітників підрозділів системи Міністерства внутрішніх справ, дітям захисників та захисниць України, які несуть службу від початку 2014 року та з початку повномасштабного вторгнення. Серед наших Героїв є поранені, зниклі безвісти, полонені або звільнені з полону. І завдання держави та Міністерства внутрішніх справ – підтримати їхні родини», –  зазначила Інна Ящук. 

Держсекретар в залі переговорів веде зустріч із педагогічним колективом

Також Держсекретар МВС провела робочу нараду із педагогічним колективом ліцею, до якого входить 30 вихователів та викладачів.  

На території закладу розташовані навчальний корпус, житлові приміщення, де мешкають вихованці, їдальня, спортивна зала, тренувальні майданчики та зона відпочинку. В освітній програмі ліцеїстів – шкільні предмети для 10-11 класу та профільні предмети  "Правознавство" та "Фізична культура".

Держсекрета та представник педагогічного колективу йдуть територією ліцею

Окрім Івано-Франківська, ліцеї Міністерства внутрішніх справ України розташовані у Києві,  Дніпрі, Вінниці, Кривому Розі. Вони пропонують новий формат освіти, який поєднує високий рівень навчання з патріотичним вихованням. Ці заклади першочергово приймають дітей загиблих та поранених захисників України, забезпечуючи їм якісну освіту та формуючи нове покоління героїв майбутнього. Цього року вони відкрили свої двері 21 серпня. 

До початку навчального року вихованці всіх закладів пройшли вступний курс ліцеїста, під час якого вони познайомилися з вихователями, вивчили правила поведінки, розпорядок дня та статут. 

Офіційний навчальний рік для ліцеїстів МВС розпочався 2 вересня. 

1 жовнтя, у День захисників та захисниць України, 465 ліцеїстів МВС склали клятву.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали