Били, погрожували ножем та вимагали 28 тисяч доларів: поліцейські затримали зловмисників

clock
18.10.2023 19:20

Столичні правоохоронці викрили та затримали чотирьох осіб, які незаконно позбавили волі чоловіка та відібрали в нього гроші в криптовалюті.

Чоловіки приїхали до знайомого додому та почали погрожувати фізичною розправою. Після цього вони його побили та вимагали перерахувати майже 28 тисяч доларів у криптовалюті на власний рахунок.

Згодом зловмисники зв’язали потерпілому скотчем руки та ноги, заклеїли рот і почали погрожувати ножем. Злякавшись, потерпілий перерахував вказану суму на їхній рахунок. Також фігуранти забрали у потерпілого документи, 1400 доларів та банківські картки.

Правоохоронці провели обшуки за адресами проживання зловмисників у місті Черкаси та в їх транспортних засобах. Вилучено мобільні телефони, криптогаманці, банківські картки та близько 300 набоїв. Речові докази направлено на проведення експертного дослідження.

21-річному, 23-річному та 25-річному зловмисникам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених статтями Кримінального кодексу:

ч. 4 ст. 187- розбій, спрямований на заволодіння майном в особливо великих розмірах, поєднаний з насильством небезпечним для життя чи здоров’я особи, вчинений за попередньою змовою групою осіб в умовах воєнного стану;
ч. 2 ст. 146 -– незаконне позбавлення волі, вчинене за попередньою змовою групою осіб, з корисливих мотивів.

Окрум того, підозрюваним вручено клопотання про обрання запобіжних заходів у вигляді тримання під вартою. Відносно четвертого фігуранта - вирішується питання щодо повідомлення йому про підозри. Зловмисникам загрожує від восьми до п’ятнадцяти років з конфіскацією майна.

Національна поліція України

Схожі матеріали