"Автошколи для осіб з інвалідністю": п'ять сервісних центрів отримали авто обладнані ручним керуванням

clock
04.02.2024 13:50

П’ять сервісних центрів МВС в Україні отримали нові автомобілі обладнані ручним керуванням. На них особи з інвалідністю складатимуть практичні іспити для отримання посвідчення водія. Ці автівки відправились до сервісних центрів МВС у Києві, Кам’янці-Подільському, Дніпрі, Львові та Одесі.

Hyundai i30 є одним із п’яти автомобілів, які були придбані. Кожне авто обладнане додатковими важелями, які дозволяють управляти акселератом та гальмами правою або лівою рукою. Також додаткове обладнання дозволяє натискати педаль акселератора лівою ногою, управляти кермом застосовуючи спеціальний тримач, а також керувати світловими покажчиками, фарами та іншими приладами з допомогою спеціального джойстика на кермі.

Першою склала іспит на новому автомобілі випускниця автошколи для осіб з інвалідністю Антоніна Цуркан на Львівщині. Жінка родом із міста Нова Каховка Херсонської області. Через повномасштабне вторгнення їй довелося покинути рідний дім та шукати прихисток у більш безпечному місці.

Навчитись кермувати автомобілем та отримати посвідчення водія вона мріяла давно. Тож, побачивши інформацію про проєкт "Автошколи для осіб з інвалідністю", одразу попрямувала на навчання.

Теоретичний іспит жінка успішно склала у жовтні минулого року, а тепер після успішного складання практичного іспиту Антоніна отримала посвідчення водія.

"Автошколи для осіб з інвалідністю" - флагманський проєкт Міністерства внутрішніх справ України, який реалізується за ініціативи першої леді України Олени Зеленської "Без бар’єрів". 

"Автошколи для осіб з інвалідністю" - це проєкт про соціальну адаптацію до суспільного життя та рівні можливості для усіх, хто має інвалідність, прагне опанувати навички керування автомобілем та отримати посвідчення водія.

Такі автошколи працюють і приймають охочих у п’яти регіонах України - в Київській, Львівській, Хмельницькій, Кіровоградській та Дніпропетровській областях.

Головний сервісний центр МВС України

Схожі матеріали