91 тисячу пачок «кримінальних» цигарок вилучено з незаконного обігу

clock
21.11.2022 17:40

За наказом міністра внутрішніх справ Дениса Монастирського, Національна поліція України продовжує операцію «Акциз», основна мета якої припинити нелегальну торгівлю без сплати податків на ринках пального та тютюнових виробів.

Зокрема, на Запоріжжі оперативники Департаменту стратегічних розслідувань НПУ разом із місцевими співробітниками управління стратегічних розслідувань та БПОП вдалося на одній з вулиць обласного центру затримати легковик марки «ВАЗ».

Оглядаючи авто, правоохоронці виявили 4 тисячі пачок безакцизних цигарок на загальну суму понад 200 тисяч гривень.

З приводу цього факту запорізька поліція зібрала відповідні матеріали з подальшим внесенням відомостей до ЄРДР за ознаками складу злочину, передбаченого частиною 1 статті 204 КК України. Наразі тривають першочергові слідчі (розшукові) дії, спрямовані на встановлення й документування всіх учасників злочинної схеми.

Тим часом у судовому порядку вирішується питання накладення арешту на вилучене майно. Йдеться про транспортний засіб і тютюнові вироби.

Загалом у межах відпрацювання означеної адміністративної практики працівниками управлінь стратегічних розслідувань Департаменту стратегічних розслідувань НПУ із залученням інших підрозділів Нацполіції в областях уже складено понад 250 протоколів про адмінправопорушення за статтями 156, 164 КУпАП. У підсумку вилучено з незаконного обігу 91 тисяч пачок тютюнових виробів як з ознаками підробки, так і без марок акцизного податку.

Наприклад, працівники управління стратегічних розслідувань в Одеській області склали протоколи про адмінправопорушення за статями 164 і 156 КУпАП щодо водіїв авто, які перевозили тютюновий контрафакт. У результаті вилучено з незаконного обігу понад 50 тисяч пачок цигарок торгових марок «Marlboro», «Compliment» та «Ritm» без марок акцизного податку України.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали