47 млн гривень збитків місцевому бюджету: п'ятьом учасникам "схеми" повідомлено про підозру

clock
23.10.2023 17:00

Правоохоронці викрили директора товариства з обмеженою відповідальністю, який зі спільниками приватизував нерухоме майно за заниженою вартістю.

У липні 2017 року у директора товариства з обмеженою відповідальністю виник злочинний умисел щодо привласнення нерухомого майна комунальної власності територіальної громади м. Києва.

Для цього він залучився підтримкою посібників - оцінювачів майна. Вони скерували на адресу Департаменту комунальної власності звіт про оцінку об’єкта нерухомості. Там умисно зазначили занижену оціночну вартість орендованих ділянок. А саме вказали недостовірні відомості про фактичну кількість ділянок оціночного об’єкту - тенісних кортів. Замість наявних 13 - лише 9, а також занижено сам коефіцієнт вартості об’єктів.

У подальшому у змові з посадовими особами Департаменту комунальної власності був оформлений договір купівлі-продажу вищезазначеного комунального майна територіальної громади міста Києва за заниженою ринковою вартістю, а саме за 15 млн грн без ПДВ.

Таким чином загальна сума збитків склала 47 мільйонів гривень без ПДВ.

П’ятьом фігурантам вже повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення за ч. ч.5 ст. 27 ч. 5 ст. 191 Кримінального кодексу України- пособництво та привласнення чужого майна, вчиненого за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах; ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України- службова недбалість, що полягає у невиконанні службовою особою своїх службових обов'язків через несумлінне ставлення до них, що спричинило тяжкі наслідки громадським інтересам.

Національна поліція України

Схожі матеріали