15 людей загинуло на воді за вихідні: рятувальники закликають громадян дотримуватись правил безпеки

clock
28.08.2023 14:20

Вихідні та спекотна погода спонукають людей вирушати на водойми. Але, на жаль, маємо невтішну статистику лише за 2 дні – 15 загиблих, у тому числі 2 дитини.

Так, 27 серпня о 19:08 до Служби порятунку поступило повідомлення про те, що на Івано-Франківщині, в місцевому ставку села Бортники, з поля зору пропав хлопець, а на дамбі біля водойми знаходяться особисті речі хлопця.

Для обстеження водойми одразу виїхали рятувальники 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини міста Тлумач.

Також до місця виклику було направлено рятувальників групи водолазно-рятувальних робіт АРЗ СП ГУ ДСНС в області, які прибувши до місця події за допомогою рятувальної мотузки витягнули з водойми тіло хлопця та передали працівникам поліції.

Окрім того, вчора, на території Вінницької області загинуло одразу троє людей.

Один з випадків стався у с. Пиків Іванівської територіальної громади на річці Снивод. Рятувальники дістали з води тіло 31-річного чоловіка.

Другий випадок зафіксований у селищі Стрижавка Вінницького району. На річці Десенка, рятувальники ДСНС також провели роботи по вилученню тіла ще одного чоловіка. Особа потопельника наразі встановлюється правоохоронцями.

Третього потопельника було витягнуто з річки Південний Буг в обласному центрі.

Рятувальники ДСНС принагідно звертаються до громадян та закликають не ігнорувати правила безпечного перебування на, та поблизу водойм. 

Пам’ятайте, вода не пробачає помилок! 

Дорослі мають слідкувати за дітьми та ніколи не залишати їх без нагляду біля води. Наголошуємо, що діти повинні перебувати під наглядом дорослих весь час, навіть якщо вода не глибока!

ДСНС України

Схожі матеріали