10 тисяч доларів за "позитивне" рішення суду: правоохоронці викрили адвоката на хабарі

clock
23.10.2023 13:40

Столичні правоохоронці задокументували злочинну діяльність адвоката, який за винагороду обіцяв "позитивне" рішення у справі. 

Як з'ясувалося, до адвоката звернувся знайомий щодо консультації з вибору позиції та тактики у справі за позовом дружини про усунення осіб від права спадкування, яка надалі може привести до отримання позитивного рішення. Адвокат, отримавши всі дані про справу, підбурив знайомого до надання неправомірної вигоди судді.

За 10 тисяч доларів він обіцяв допомогти у рішенні про усунення осіб від права спадкування на користь його дружини.

Під час зустрічі та отримання вказаної суми неправомірної вигоди, правоохоронці затримали уродженця Черкащини, 1978 року народження, у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Фігуранту повідомлено про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 15, ч. 3 ст. 190 - закінчений замах на заволодіння чужим майном шляхом обману (шахрайство), вчиненого у великих розмірах та ч. 4 ст. 27, ч. 3 ст. 369 - схиляння до обіцянки та надання службовій особі, яка займає відповідальне становище, неправомірної вигоди, за вчинення службовою особою в інтересах того, хто обіцяє чи надає таку вигоду, чи в інтересах третьої особи будь-якої дії з використанням наданої їй влади чи службового становища Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років з конфіскацією майна або без такої.

Нині слідчі звернулися до суду з клопотанням про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. 

Національна поліці України

Схожі матеріали