Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту розпорядження КМУ «Про затвердження Комплексного плану заходів щодо захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень, членів їх сімей»

Міністерство внутрішніх справ України проводить електронні консультації з громадськістю щодо проєкту розпорядження Кабінету Міністрів України «Про затвердження Комплексного плану заходів щодо захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень, членів їх сімей» (далі – проєкт розпорядження), що оприлюднений 04 січня 2021 року в підрубриці «Проєкти нормативних актів» рубрики «Нормативна база МВС» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України: тут.

Соціальні групи населення, на які поширюватиметься дія реалізації проєкту розпорядження: особи, зниклі безвісти за особливих обставин, жертви насильницьких зникнень, члени їх сімей. Заінтересовані сторони, на які поширюватиметься дія реалізації проєкту розпорядження: громадські організації, діяльність яких пов’язана з розшуком осіб, зниклих безвісти, та жертв насильницьких злочинів.

Можливими наслідками реалізації проєкту розпорядження для цих соціальних груп населення та заінтересованих сторін є:

  • забезпечення гарантій захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень, членів їх сімей;
  • удосконалення координації та взаємодії суб’єктів, уповноважених на облік та/або розшук осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень, а також на виконання інших функцій стосовно захисту прав та інтересів таких осіб, членів їх сімей;
  • забезпечення ефективної діяльності Комісії з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин;
  • забезпечення функціонування Єдиного реєстру осіб, зниклих безвісти за особливих обставин.

Пропозиції та зауваження до проєкту розпорядження приймаються протягом місяця з дати оприлюднення в письмовій формі за електронною адресою: [email protected].

Консультації щодо проєкту розпорядження надаються за номером телефону: (044) 256 18 40. Відповідальна особа за проведення електронних консультацій з громадськістю – Ірина Ярославівна Мокрицька.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту розпорядження буде оприлюднений у підрубриці «Електронні консультації з громадськістю» рубрики «Консультації з громадськістю» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України протягом двох тижнів після прийняття рішень за результатами обговорення.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту розпорядження КМУ «Про затвердження комплексного плану заходів щодо захисту прав та інтересів осіб, зниклих безвісти за особливих обставин, жертв насильницьких зникнень, членів їх сімей» оприлюднений 17 червня 2021 року.