Інформаційне повідомлення про проведення електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку державної реєстрації (перереєстрації) ... »

Міністерство внутрішніх справ України проводить електронні консультації з громадськістю щодо проєкту постанови Кабінету Міністрів України «Про внесення змін до Порядку державної реєстрації (перереєстрації), зняття з обліку автомобілів, автобусів, а також самохідних машин, сконструйованих на шасі автомобілів, мотоциклів усіх типів, марок і моделей, причепів, напівпричепів, мотоколясок, інших прирівняних до них транспортних засобів та мопедів» (далі – проєкт постанови), що оприлюднений 21 січня 2021 року в підрубриці «Проєкти нормативних актів» рубрики «Нормативна база МВС» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України: тут.

Соціальні групи населення, на які поширюватиметься дія реалізації проєкту постанови: особи, які придбали нові транспортні засоби. Заінтересовані сторони, на які поширюватиметься дія реалізації проєкту постанови: суб’єкти господарювання, які здійснюють торгівлю новими транспортними засобами (виробник, дистриб’ютор, уповноважений дилер).

Можливими наслідками реалізації проєкту постанови для цих соціальних груп населення та заінтересованих сторін є:

  • забезпечення можливості проведення державної реєстрації нового транспортного засобу в торгівельному приміщенні суб’єкта господарювання, який здійснив його продаж;
  • забезпечення можливості отримати реєстраційні документи та номерні знаки на придбаний новий транспортний в приміщенні автосалону відразу після його державної реєстрації.


Пропозиції та зауваження до проєкту постанови приймаються протягом місяця з дати оприлюднення в письмовій формі за електронною адресою: [email protected].

Консультації щодо проєкту постанови надаються за номером телефону: (044) 374 10 51. Відповідальна особа за проведення електронних консультацій з громадськістю – Наталія Василівна Фурман.

Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови буде оприлюднений у підрубриці «Електронні консультації з громадськістю» рубрики «Консультації з громадськістю» офіційного вебсайту Міністерства внутрішніх справ України протягом двох тижнів після прийняття рішень за результатами обговорення.


Звіт про результати електронних консультацій з громадськістю щодо проєкту постанови КМУ «Про внесення змін до Порядку державної реєстрації (перереєстрації) ... » оприлюднений 03 березня 2021 року.