Contrast
Letter

clock
09.04.2021 15:15

Внутрішня безпека Нацполіції встановила групу чоловіків, яка, погрожуючи фізичною розправою, вимагала з мешканки Харкова грошові кошти. Разом із слідчими обласної поліції, СБУ та прокуратури Харківщини вимагачів затримали.

Оперативники Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ отримали інформацію про групу осіб, яка вимагала у 43-річної жінки гроші. 50 тисяч доларів США харків'янка повинна була "повернути" як давню заборгованість. У разі відмови - пригрозили розправою їй та її рідними.

Для переконливості своїх погроз під час розмови вимагачі демонстрували повну обізнаність щодо близьких людей жінки: місце їхнього проживання, шляхи пересування, рід занять, вік та інше. Боячись за життя рідних, вона віддала 20 тисяч доларів. Однак її продовжили залякувати, бажаючи отримати  всю суму.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ, слідчі ГУНП Харківщини, під процесуальним керівництвом прокуратури області, внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 189 (Вимагання) Кримінального кодексу України.

Працівники поліції спільно з СБУ встановили, що до викритого факту причетні троє осіб: двоє харків'ян - 58-ми та 59-ти років, а також 35-річний син одного із них, який наразі мешкає у Києві.

Після наступної передачі коштів усіх фігурантів затримали. Спільна спецоперація проводилася одночасно на території Харкова та Києва за силової підтримки бійців відділу швидкого реагування ДВБ НПУ та роти поліції особливого призначення "СХІД".

Один зі зловмисників спробував втекти при затриманні та здійснити наїзд автомобілем на правоохоронців. Однак йому це не вдалося.

За місцем мешкання змовників проведено санкціоновані обшуки.  Слідчі поліції готують їм вручення підозри. Крім того, один з фігурантів відповідатиме за опір правоохоронцям під час виконання ними службових обов'язків.

На підставі ст. 208 КПК України чоловіків затримали, вони поміщені до ізолятора тимчасового тримання. У разі доведення вини фігурантам загрожує позбавлення волі на строк до семи років.

Департамент внутрішньої безпеки
Національної поліції України

 

 

Similar materials
clock
28.03.2024 16:50
clock
28.03.2024 14:30
clock
28.03.2024 13:55