Contrast
Letter

clock
06.04.2021 17:33

Гроші призначалися для реконструкції одного з відділень Інституту Національної академії медичних наук України.  Фігурант підписав документи, які містили завідомо завищену вартість виконаних робіт.

У 2019 році поліцейські розпочали кримінальне провадження щодо розтрати державних коштів, які призначалися для проведення реконструкції відділень Інституту Національної академії медичних наук України.  У лютому минулого року слідчі направили до суду обвинувальний акт щодо службових осіб медзакладу та підприємств-підрядників за фактами зловживання службовим  становищем. Фігуранти здійснили службове підроблення  та розтратили понад  10 мільйонів гривень державних коштів під час проведення реконструкції одного з відділень.

Наразі слідчі  управління розслідування корупційних злочинів ГСУ  Нацполіції, за процесуального керівництва прокурорів Офісу Генерального прокурора, встановили ще один факт розтрати державних  коштів посадовцем медичного закладу за аналогічною схемою. Гроші мали бути використані на реконструкцію одного з відділень Інституту Національної академії медичних наук України.

Доказову базу провини підозрюваного зібрано в повному обсязі, матеріали з обвинувальним актом скеровано до суду.  Йому  загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

 

Управління комунікації

Національної поліції України

 

Similar materials
clock
19.04.2024 20:00
clock
19.04.2024 17:30
clock
19.04.2024 16:35