Contrast
Letter

clock
31.03.2021 16:07

Також буде вирішуватися питання щодо його відсторонення від виконання обов’язків за посадою. Керівник Національної академії аграрних наук підозрюється у скоєнні корупційного злочину.  

Слідчі управління розслідування корупційних злочинів Головного слідчого управління Національної поліції України за оперативного супроводження Департаменту стратегічних розслідувань Нацполіції, Служби безпеки України, процесуального керівництва Офісу Генерального прокурора подали клопотання до суду про обрання директору Національної академії аграрних наук України запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою та відсторонення його від посади.

Керівник НААН України підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Зокрема, директор сприяв у призначенні на посаду керівника одного з державних підприємств, що входять у структуру НААН України. У свою чергу новопризначений керівник мав не перешкоджати укладанню договорів про спільну діяльність між державним підприємством та конкретно визначеними суб’єктами господарської діяльності. 

Також правоохоронці встановили, що підозрюваний сприяв зарахуванню цієї ж особи до списку претендентів на заміщення вакансій академіків і подальшій передачі відповідних матеріалів на розгляд Президії НААН. За свою допомогу фігурант отримав «подяку» – елітний позашляховик.

За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою підозрюваному загрожує позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.

Нагадаємо: у листопаді 2020 року слідчі Нацполіції викрили керівників Національної академії аграрних наук України у розтраті та привласненні майна. 

Управління комунікації Національної поліції України 

 

Similar materials
clock
28.03.2024 16:50
clock
28.03.2024 14:30
clock
28.03.2024 13:55