Contrast
Letter

clock
08.04.2021 08:29

8 квітня виповнюється сьома річниця звільнення Харківської обласної державної адміністрації від сепаратистів. На плацу Харківського національного університету внутрішніх справ зібралися учасники тих подій, керівництво та курсанти вишу. Вони вшанували пам'ять усіх, хто поклав свої життя за Україну, та згадали події весни 2014 року.

Як зазначив ректор університету генерал поліції третього рангу Валерій Сокуренко, «вірність Присязі та службовому обов’язку, мужність і героїзм допомогли вистояти захисникам української незалежності. Антитерористичною операцією керував Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Завдяки його рішучим діям, непересічним особистим якостям лідера, відданого патріота, громадянина своєї держави, Харків вистояв».

Серед тих, хто захищав Харківську обласну державну адміністрацію були представники Харківського національного університету внутрішніх справ – доктори та кандидати наук, професори й доценти, проректори, працівники структурних підрозділів, офіцери курсової ланки на чолі з, на той час ректором університету, генерал-полковником міліції Сергієм Гусаровим. Звернувшись до присутніх, він згадав, якою була ситуація в Харкові та Україні, якими були дії та рішення місцевої і центральної влади держави, настрої в суспільстві. Згадував і пам’ятну ніч з 7 на 8 квітня. «Харків’яни переконливо продемонстрували, що вони – українці, і хочуть жити в своїй державі. Усі розуміли, що вирішувалася доля України, і ми мали вистояти», – наголосив Сергій Гусаров. Розбиті вікна, двері, задимлені й розтрощені кабінети, понівечені меблі та оргтехніка – такою на ранок побачили харків’яни будівлю адміністрації, саме так, зухвало й цинічно намагалися ворожі сили перетворити Харківщину на сіру зону без майбутнього – харківську народну республіку. 

Учасником тих подій був і Сергій Гіренко. Сьогодні він заступник декана факультету № 2 з навчально-методичної роботи. «Ми захищали наш  дім, де народжуються і підростають діти, живуть наші батьки. Ми захищали наше майбутнє, наше право жити в своїй державі», – зазначив заступник декана.

Кожного року харків’яни згадують події, які стали визначальними в історії нашої області, нашої держави. Вшановуємо усіх, хто у складі АТО/ООС захищали й захищають східні рубежі України, несуть службу, забезпечуючи мир і спокій громадян.

Усім учасникам пам’ятних подій 2014 року було вручено книгу Міністра внутрішніх справ Арсена Авакова «2014. Миттєвості харківської весни». Ця книга – жива історія: хроніки, факти, документи, пряма мова, а ще – аналіз і філософське осмислення автором процесів, що відбувалися у Харкові та державі, роздуми про майбутнє України та долю її людей.

Після закінчення заходу було переглянуто відеокадри тієї буремної ночі – жорсткі й беззаперечні свідчення подій, що вже стали історією.

Офіцери та курсанти Харківського національного університету внутрішніх справ у 2014 році на чолі з ректором вишу генерал-полковником міліції Сергієм Гусаровим, разом з іншими патріотами тримали оборону державної установи, а по суті – захищали свободу і незалежність своєї Батьківщини.

Виступаючи на телебаченні, Сергій Гусаров наголосив, що харків’яни відстоюють єдність і суверенність України, вони хочуть жити у власній державі й інших думок з цього приводу бути не може: «Голос студентів, курсантів, освітянської та наукової спільноти Харкова за майбутнє у складі України має бути почутим у всьому світі».

ВЗГ ХНУВС

Similar materials
clock
29.03.2024 14:00
clock
29.03.2024 12:38
clock
29.03.2024 11:52