За 2023 рік було 43 випадки ДТП на блокпостах, - Ігор Клименко

clock
05.01.2024 15:45

Про це повідомив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко в підсумковому інтерв’ю Національному телемарафону «Єдині новини». Внаслідок цих ДТП 10 осіб загинуло, а 39 отримали поранення.

«Коли почали розбиратися в причинах, то здебільшого це стан алкогольного сп'яніння або наркотичного сп'яніння водія, банальне перевищення швидкості, коли не зміг оцінити умови розташування блокпоста і не зміг справитись з керуванням свого автомобіля», - зазначив Міністр. 

Водночас Ігор Клименко закликав громадян ретельно дотримуватися правил проїзду через блокпости. Він нагадав, що йдеться не тільки про дисципліну, а й про безпеку – безпеку й учасників дорожнього руху, які за кермом, і військових, і поліцейських.

Також очільник МВС додав, що після таких трагічних подій блокпост додатково позначають дорожніми знаками, відповідними яскравими стрічками і світловідбивною фарбою, а гвардійці та поліцейські проходять додаткові інструктажі для того, щоб уникнути таких ДТП та не стати жертвою несумлінних водіїв.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали