Харківські поліцейські провели чергову евакуацію з небезпечних районів Куп'янської громади (ВІДЕО)

clock
10.11.2023 09:40

Попри постійні обстріли спецпризначенці намагаються вивезти з небезпечних територій якомога більше людей. Особливу увагу приділяють дітям, літнім людям та маломобільним громадянам.

Поліцейський полку поліції особливого призначення ГУНП в Харківській області Антон Сінельник говорить, що в районі дуже небезпечна обстановка, населені пункти постійно перебувають під обстрілами супротивника.

«Майже щодня є поранені та загиблі серед цивільного населення. Ворог постійно обстрілює житлові будинки, - розповідає поліцейський. - Батьки, що залишають тут дітей, наражають їх на небезпеку. Евакуація зараз життєво необхідна».

Своєю чергою, працівники поліції разом з волонтерами постійно проводять профілактичну роботу серед населення, особливо з родинами з дітьми. Вмовляють виїхати до більш безпечних місць. Люди по-різному реагують на прохання поліції евакуюватися. Хтось погоджується, а хтось категорично відмовляється покидати домівку.

Місцева жителька Ірина разом зі своєю малолітньою донькою Юлією прийняла рішення евакуюватися та зібрала речі. Будинок родини пошкоджений внаслідок ворожого обстрілу.

«Коли прилетіла ракета в сусідній будинок, в якому мешкала моя сестра, ми були в Харкові. У нас в будинку пів даху знесло», - розказує жінка та закликає інших людей з дітьми покидати небезпечний район.

За словами поліцейського спецпідрозділу «КОРД» ГУНП в Харківській області Гліба Войтова, обов’язкова евакуація родин з дітьми в примусовий спосіб на території Куп'янського району проводиться з 03 листопада.

«Дуже важко вмовити жінок з дітьми прийняти рішення про евакуацію, багато людей відмовляються, не бажають покидати домівки, - зазначає Гліб Войтов. - Однак поліцейські намагаються вмовити громадян покинути небезпечні населені пункти, щоб вберегти життя та здоров'я своє та дітей».

8 листопада поліцейські ювенальної превенції, полку поліції особливого призначення, КОРДу, Куп’янського районного відділу поліції спільно з волонтерами та місцевою владою вивезли з територіальної громади ще 16 дітей.

Всього з початку примусової евакуації з території Куп'янського району поліцейські вже вивезли 65 дітей, ще близько 90 дітей підлягають евакуації.

Національна поліція України

Схожі матеріали