Стрічка «Білий янгол – кінець Мар’їнки» отримала золоту нагороду та Гран-прі телекінопремії New York Festival

clock
23.04.2024 12:20

Документальний фільм про війну в Україні та роботу поліції Донеччини біля фронту від німецького телеканалу ZDF здобув у США одразу дві нагороди. Під час телекінопремії NYF 2024 (New York Festivals TV & Film Awards) стрічку відзначили в номінації "Докудрама".

Переможців телевізійної та кінопремії  оголосили в Нью-Йорку 16 квітня під час віртуального гала-вечора Storytellers.

Фільм «Білий янгол – кінець Мар’їнки» розповідає про знищення російськими військами міста Мар’їнка та героїчну боротьбу поліцейських за життя його мешканців. Нагадуємо, «білі янголи» спільно з владою та волонтерами евакуювали все цивільне населення  до того, як місто остаточно було зруйновано та окуповано.

В основу фільму лягли зйомки німецьких журналістів, зроблені в Мар’їнці в 2022 році, інтерв’ю  з врятованими людьми та правоохоронцями 2023 року, а також записи з камер GoPro поліцейських. Автор і режисер стрічки - Арндт Гінцель (Arndt Ginzel).

 «Цей пронизливий фільм дає вражаючий погляд на руйнівні наслідки вторгнення в Україну в лютому 2022 року. Мужні дії поліцейського Василя Піпи і його колег у місті Мар'їнка були виведені на перший план завдяки непохитній мужності і самовіддачі. Історія «білих янголів» символізує надію серед відчаю…  Вітаємо німецьке телебачення ZDF, а також всі уми  серця, що стоять за цією документальною драмою, зі створенням зворушливого і незабутнього твору, який виходить за рамки розповіді і свідчить про реалії війни і безсмертя людського духу», - зазначили організатори в своєму фейсбуці.

Група «Білий Янгол», яка працює на Мар’їнському напрямку, продовжує під вогнем евакуйовувати мешканців з інших населених пунктів, які штурмує росія.

Національна поліція України

Схожі матеріали