Підрозділи системи МВС пройшли міжнародний тренінг з кібербезпеки у Польщі

clock
06.12.2023 20:57

У польському місті Щитно на території Академії поліції відбувся тренінг з кібербезпеки. Захід, який тривав із 27 листопада по 1 грудня, був спрямований на підвищення професійної кваліфікації працівників підрозділів МВС, які займаються кібербезпекою.

Участь у тренінгу взяли 13 спеціалістів з України: представники МВС, Нацгвардії, ДСНС, Державної прикордонної служби, Національної поліції, Міграційної служби та польські колеги з 17 воєводств. Також долучились представники Федерального бюро розслідувань (ФБР) Посольства США у Варшаві.

Це перші сумісні навчання такого типу, які орієнтовані переважно на захист об'єктів критичної інфраструктури. Учасники тренінгу мали змогу розширити свої знання у сфері "OSINT" (розвідка відкритих джерел), захисту ІКТ-систем та загроз зовнішнього втручання. 

Наприкінці навчання представники компанії CISCO, WB Electronics, Netformers, MCX і Comcert організували симуляційні ігри "Cyber Fortress", де були змодельовані ситуації, пов'язані із кіберзахистом.  

Захід було організовано Управлінням комунікації та інформаційних технологій Головного управління поліції в місті Щитно та керівництвом Академії поліції.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали