МВС підписало меморандум щодо створення у Києві нового реабілітаційного центру RECOVERY

clock
17.04.2024 15:00

Меморандум про співпрацю і початок ремонтних робіт був підписаний із благодійною організацією Фонд Віктора Пінчука. Державний секретар МВС Інна Ящук  зазначила, що метою меморандуму є тривале дружнє партнерство та співпраця, задля того, щоб облаштувати сучасне реабілітаційне відділення для українських захисників. 

«Ми домовилися про створення інноваційного реабілітаційного простору для військових в рамках реалізації нашого меморандуму. Впевнена, що в нас немає шансів зробити це відділення неякісним, адже колектив медичних працівників дуже фаховий. Тому дуже скоро ми зможемо представити спільний продукт нашої діяльності», – додала Інна Ящук перед підписанням меморандуму.

Нині в Україні функціонує 12 інноваційних реабілітаційних центрів Recovery, які надають безоплатні послуги військовим після поранень. Загалом у центрах національної мережі понад 9000 пацієнтів отримали реабілітаційну допомогу.

«Підписання меморандуму про співпрацю між національною мережею RECOVERY Віктора та Олени Пінчуків і МВС — це ще один крок у підтримці Сил безпеки й оборони України. Уже цьогоріч на базі одного з ключових медзакладів у Києві, підпорядкованого міністерству, ми створимо центр відповідно до світових стандартів технологічності й інклюзивності. У ньому щороку зможуть отримувати якісні й безоплатні послуги понад тисяча захисників і захисниць України», — зазначила керівниця проєкту RECOVERY, членкиня правління Фонду Віктора Пінчука Світлана Гриценко.

Проєкт RECOVERY — приклад партнерства між приватним сектором і державою, коли благодійники створюють інноваційні реабілітаційні центри на базі державних медичних установ. Реабілітаційний центр планують створити на базі одного з госпіталів МВС України у столиці. Ремонтні роботи незабаром там розпочнуться.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали