Кожного постраждалого працівника МВС супроводжує фахівець з підрозділу соціальної допомоги, - речниця МВС Мар’яна Рева

clock
10.05.2024 15:30

Про це директорка Департаменту комунікації МВС розповіла в етері Національного телемарафону «Єдині новини» під час обговорення теми функціонування електронного кабінету постраждалого.

Про запуск сервісу цього тижня повідомив Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. 

Очільниця Департаменту комунікацїі МВС розповіла, хто може отримати послуги із соціального захисту і підтримки в електронному кабінеті постраждалого.

«Тут мова про військовослужбовців Державної прикордонної служби та Національної гвардії, а також про рятувальників, поліцейських та інших працівників системи МВС, які отримали поранення, вважаються безвісти зниклими, звільнені з полону або досі перебувають у ньому», - зазначила Мар'яна Рева. 

Працює сервіс достатньо просто: коли людина заходить в "Єдине вікно для громадян" на сайті МВС,  висвічується віджет із доступом до електронного кабінету постраждалого. Після авторизації громадянин переглядає усю історію звернень та послуг.

Зокрема, в електронному кабінеті постраждалого можна залишити звернення щодо потреби у лікуванні чи реабілітації, протезуванні та навіть працевлаштуванні до органів системи МВС. 

«Ми розуміємо, що є особи, які отримали тяжкі травми і після висновку військово-лікарської комісії визнані непридатними до подальшого проходження військової служби. Тож ми працюємо над тим, щоб надати робочі місця нашим працівникам системи МВС уже на посадах державної служби, щоб вони й надалі продовжували служити Батьківщині», - зазначила Мар'яна Рева.

Важливо, що у електронному кабінеті відображатимуться контактні дані відповідальної супроводжуючої особи з підрозділів соціальної допомоги, з якою користувач зможе зв'язатися у будь-який зручний час. Запуск електронного кабінету постраждалого є однією зі складових на шляху до забезпечення належного рівня соціального захисту усіх постраждалих працівників МВС.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали