Катерина Павліченко: за допомогою 38 машин, отриманих ДСНС від міжнародних партнерів, було розміновано понад 700 га територій

clock
18.04.2024 19:03

Про це заступниця Міністра внутрішніх справ України заявила під час візиту до Німеччини, де зустрілася з державним міністром Федерального міністерства закордонних справ ФРН Тобіасом Лінднером.

"Німеччина надає більше половини усієї допомоги від ЄС, охоплює військові, гуманітарні та фінансові компоненти", - висловила вдячність Уряду Німеччини за підтримку України загалом та підрозділів МВС зокрема Катерина Павліченко.

Також під час зустрічі обговорили проблему гуманітарного розмінування.

"Незважаючи на активні бойові дії, нам вдалося очистити 5% замінованих територій, однак 25% все ще залишаються небезпечними. В процесі розмінування значну роль відіграють машини механізованого розмінування. За допомогою 38 машин, отриманих ДСНС від міжнародних партнерів, було розміновано понад 700 га територій. Кожна з них рятує життя вибухотехніків", - наголосила заступниця Міністра внутрішніх справ України.

Також вона поінформувала колег, що одним з пріоритетів МВС зараз є укріплення державного кордону в напрямках, де тривають бойові дії, та на півночі. Для цього необхідна інженерна техніка.

Катерина Павліченко розповіла, що ситуація з безпекою в нашій країні кардинально змінилася. Тому МВС формує нові підходи до забезпечення безпеки. Одним із пріоритетних напрямів є безпека дітей.
Представники МЗС висловили готовність підтримувати роботу Служби освітньої безпеки в Україні. 

Наразі зафіксовано 117 тисяч воєнних злочинів вчинених рф, тому на фоні цього  на зустрічи також поговорили про збільшення кількості ДНК лабораторій та додаткових матеріалів для їх роботи. 

Державний міністр МЗС ФРН висловив підтримку та готовність далі підтримувати Україну та підрозділи МВС. Німецькі партнери налаштовані надалі допомагати так само активно, а у деяких напрямках навіть посилювати свою підтримку.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали