Досвід України із роботи Служби 112 в умовах війни Леонід Тимченко презентував на Щорічній конференції EENA 2024 в Іспанії

clock
24.04.2024 13:30

Про результати впровадження Служби 112 в Україні за 2023-2024 роки та спроможності українських служб реагування на надзвичайні ситуації в умовах вторгнення росії розповів заступник Міністра внутрішніх справ України Леонід Тимченко на Щорічній конференції Європейської асоціації номерів екстрених служб «EENA 2024» у м. Валенсія, Королівство Іспанія, 24 квітня ц.р.

Зокрема, заступник Міністра поінформував учасників конференції із понад 50 країн світу про функціонування Системи екстреної служби реагування за єдиним телефонним номером 112 в умовах повномасштабної війни росії проти України.

«Фокус уваги наших європейських колег із екстрених служб порятунку був зосереджений на тому, як Україні вдається забезпечувати оперативне реагування пожежників, поліції, медиків та інших служб у воєнний час, - розповів Леонід Тимченко. – Було багато запитань про інформування населення під час ракетної небезпеки та роботи Служби 112 під час блекаутів. Ще цікавив наш досвід щодо резервування даних та забезпечення кібербезпеки в умовах постійних обстрілів та відсутності зв’язку».

Також заступник Міністра поінформував про налагодження дистанційної роботи операторів Служби 112 та опрацювання ними викликів під час «повітряних тривог» безпосередньо із укриттів.

«Безпека операторів 112 – основний пріоритет, тому ми передбачили технічну можливість продовжувати приймати та обробляти виклики від громадян безпосередньо із укриттів. Приміщення обладнані усім необхідним для безперервної роботи комунікаційних центрів 112», - зазначив він.

Окрім цього, Леонід Тимченко розповів про збереження технічної інфраструктури служб реагування та запуск нових центрів 112, зокрема, щодо етапів розбудови мережі Служби 112 на території України, відкриття комунікаційних центрів у Києві, Львові, Дніпрі та Одесі.

Нагадаємо, впровадження єдиного номеру екстрених викликів 112 в Україні - євроінтеграційне зобов'язання нашої держави на шляху вступу до Європейського Союзу. З 2023 року Служба 112, яка розпочала свою роботу у м.Києві, стала членом Європейської асоціації номерів екстрених служб (EENA/European Emergency Number Association).

EENA – некомерційна громадська організація, яка сприяє обізнаності усіх жителів ЄС про функціонування загальноєвропейського номера телефону екстреної допомоги 112 та забезпеченню надання швидкої та якісної екстреної допомоги населенню.

Цього року з 24 по 26 квітня 2024 року у м. Валенсія, Королівство Іспанія, проходить Щорічна конференція EENA 2024, де професіонали зі сфери громадської безпеки обмінюються досвідом та діляться кращими практиками із роботи національних служб екстреного реагування. Україна цьогоріч вперше представлена у якості доповідача на конференції, де участь взяли понад 900 зареєстрованих учасників із понад 50 країн світу.

Департамент комунікації МВС України

Схожі матеріали